NORDISKA TRÄDGÅRDAR 2023

Nu är det dags igen för trädgårdsmässan i Älvsjö som äger rum 30 mars- 2 april.

Vi finns i monter A1:21

Vill du vara med och hjälpa till i montern anmäl till Maike maike.lu.ml@gmail.com senast den 18 mars. Vi behöver folk alla 4 dagar. Om du ställer upp en halv eller en hel dag kommer du in gratis på mässan genom FOR:s medarbetatkort.

NORDISKA TRÄDGÅRDAR

Älvsjömässan 31/3-3/4 2022

Medlemmar, vi behöver medhjälpare till vår monter. Hjälp till en dag eller en halv dag och ni får gratis inträde till mässan genom ett FOR-medarbetarkort som gäller alla dagar. Dessutom får ni några sticklingar från vårt utbud som tack för hjälpen och frukt och dricka i montern. Anmäl senast 15 mars om ni vill hjälpa till maike.lu.ml@gmail.com .

Gesneriasterna

Varmt välkommen till Gesneriasterna!

Den 25 till 28 mars deltar Gesneriasterna i den digitala trädgårdsmässan som i år blir en digital version av  Nordiska Trädgårdar på Älvsjömässan.

Gesneriasterna är en förening för entusiastiska odlare av gloxiniaväxter, dvs växter ur familjen Gesneriaceae . Växtfamiljen kallas ofta krukväxtfamiljen eftersom de flesta av de ca 3300 olika arterna är utomordentligt lämpade för inomhusodling. Det finns också buskar, några små träd och ett 20-tal stenpartiväxter. Föreningen grundades 1993.

Gesneriasterna är en svensk lokalavdelning till Gesneriad Society http://www.gesneriadsociety.org/  och föreningen är också medlem i Fritidsodlarnas Riksorganisation (FOR).

Över hela världen finns det ett par tusen gesneriaster, dvs personer som är intresserade av att odla gesneriaseer.